Jeg laver terapi på heste, ryttere og på hest og rytter sammen. Terapi på heste omfatter ofte Kranio Sakral Terapi og healing. I princippet kan det omfatte alle de terapiformer, som jeg arbejder med.

Jeg har rigtig gode erfaringer med traume healing på heste, også med regression f.eks. tilbage til fødsel, separation fra mor eller rytter, ulykker, angst prægede situationer, grænser mv. Jeg tager ud til det sted, hvor hesten er tryg og lader den komme til mig. Jeg kommunikerer intuitivt med hesten. Jeg arbejder i respekt for hestens karakter og rytterens personlighed. Det varer typisk en times tid.

Jeg arbejder ofte også med rytter inden i min klinik eller på stedet i samspillet med hesten, så effekten af terapien kan mærkes med det samme på hestens adfærd.

 

Her kommer lige et eksempel på, hvordan det har været for mig, rytter og hest:

Jeg var meget taknemmelig over, at Pernille viste mig den tillid at lade mig arbejde med hendes hest Rubin. Jeg har stor respekt for hestens følsomme natur og går derfor meget forsigtigt til værks. Nogle gange starter jeg med at fjern heale og rense på afstand. Når jeg mærker, ser og hører, at hesten er klar, kan jeg begynde at røre ved hesten. Alt hvad jeg foretager mig ift. både hest og rytter foregår meget nænsomt og blidt. Mit hoved fokus er samhørigheden mellem hest og rytter. Interessant nok så ligner de to jo ofte hinanden på en række punkter, så når man arbejder med den ene, så følger den anden med! Rubin var let at arbejde med, og da jeg havde rundet af og takket, stod hun og blev ved med at skrabe med sit højre forben. Jeg spurgte Rubin, hvad det betød: Rubin sagde: TAK! Meget rørende – lige som en hund, der vil gi’ pote. Pernille havde ikke set det før.

Pernille Sellberg skriver:

Jeg var så heldig, at Ann gerne ville møde min skønne hoppe Rubin. Rubin er en meget sensitiv dame med egne meninger, men også en utrolig kærlig og givende hest. Grunden til at jeg bad Ann om hjælp var, at vi skulle til vores første store landsstævne på Broholm. Rubin har tidligere haft en dårlig oplevelse netop på Broholm, hvor hun styrtede og kom slemt til skade med en nakkehvirvel. Sidst vi var afsted til distriktsstævne på Broholm, var hun slet ikke i ro med selv og blev mere og mere frustreret, som tiden gik. Dette resulterede i et dårligt ridt og en ude af kroppen oplevelse for hende. Det skulle jeg selvfølgelig have løst inden landsstævnet. Ann fik healet traumet og løst op for flere små kontroverser, som Rubin og jeg har haft sammen. Resultatet var en taknemmelig Rubin og et harmonisk, fredfyldt ridt på Broholm. Jeg vil helt sikkert bede Ann om hjælp igen, hvis noget nyt opstår. Tak.

Pernille og Rubin har siden vundet 2. pladsen i Fyns Mesterskabet. Stort til lykke I to <3

img_20160918_1746361